Forbrugertesten
Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Ninja Foodi AF400EU: Dual Zone Airfryer - Lav to retter på én gang

Ninja Airfryer 400 God Airfryer

Ninja Foodi Airfryer Anmeldelse

I jagten på nye, spændende måder at lave mad på, bekvemmeligt, men stadig med en lækker smag, har Ninja AF400EU Foodi Dual Airfryer opnået at blive kåret som airfryer bedst i test af Forbrugerrådet Tænk. Med løftet om at levere sprøde og velsmagende retter uden at gå på kompromis med sundhed og hurtighed, er denne innovative airfryer blevet en central køkkenmaskine i mange danske hjem. 

I denne anmeldelse vil Forbrugertesten’s madanmelder Maria Larsen undersøge, om Ninja 400 Airfryer lever op til forventningerne, fra dens design og funktioner til den ultimative test af smagsprøverne. Lad os undersøge, om denne enhed formår at være mere end blot din gennemsnitlige airfryer, er Ninja Foodi virkelig en så god airfryer som Forbrugerrådet Tænk siger?

Ninja Foodi – Den mad, du elsker, gjort nemmere

Det har aldrig været nemmere at lave dine yndlingsretter derhjemme – Takket været airfryerne, der er fløjet ind i de danske køkkener. Det engelske brand, Ninja, kan få selv en amatørkok til at fremstå som en professionel. 

Hvert Ninja Foodi-produkt er udviklet internt og skabt til at levere hastighed, kraft og utrolige resultater. Ninja-produkterne har modtaget et hav af priser og gode anmeldelser fra blandt andet fra BBC Good Food, der har kaldt Ninja 400 Airfryer for et “stjernekøb” og givet Ninja Foodi karakteren 5 ud af 5, imens den er Forbrugerrådet Tænk’s testvinder.

Nu er tiden kommet til at Forbrugertesten.dk tester Ninja Foodi Airfryer. Er den så god som de alle siger?

Ninja 400 Airfryer

Ninja Airfryer Test - af Maria Larsen

Jeg har haft fornøjelsen af at anmelde Ninja Foodi AF400EU Airfryer. Jeg har prøvet mange airfryers før, så det er med en god forståelse af airfryers, at jeg tog opgaven på mig.

Der er masser af airfryers derude, der gør det grundlæggende arbejde med at tilberede mad ved hjælp af varm luft og lidt olie, så hvis du egentlig bare gerne vil lave nogle lækre pommesfritter, så er de fleste faktisk gode til dette. Ninja Foodi Airfryer Dual Zone gør dog lidt mere end bare det grundlæggende.

Den funktion, der adskiller Ninja’s seneste model fra mange andre, er, at den har to separate madlavningskurve, der kan tilberede forskellige fødevarer samtidig, endda ved forskellige temperaturer. Det er en simpel tilføjelse, der, for mig, gør dette til en af de allerbedste airfryers, du kan købe lige nu.

Ninja Foodi Dual Zone Air Fryer AF400EU: Hvad får du for pengene? 

Dette er ikke bare en normal airfryer. De to rum betyder, at den fylder en del, men hvis du vil have den stående fremme, så skamferer den dog ikke dit køkken. Den digitale skærm, matte finish og kromede højdepunkter ser godt ud, og selvom den føles lidt plastisk et par steder (og ligner lidt en kæmpe toastrister), så giver den alligevel et indtryk af at være et premiumprodukt.

Med en prisseddel på 2.199 kr., så kan prisen måske afskrække nogen, det forstår jeg godt. Hvis du er på udkig efter en billigere model med to kurve, så kan alternativet være airfryer testvinderen fra vores store airfryer test. Jeg synes dog, at man skal se det i et lidt større perspektiv. Hvis du vil have en god airfryer, kun med én madlavningskurv, så finder man ikke en god én under ca. 1.500 kr. Du kan selvfølgelig finde billigere, men kvaliteten og størrelsen er bare derefter, så har jeg det sådan, hellere køb en topmodel fra start, der ikke skal udskiftes efter 6 måneder. De billigere airfryers har heller ikke den samme bredde vifte af funktioner som Ninja Foodi. Lad os snakke funktioner!

Alle funktioner styres via en stor kontrolpanel foran. Der er ikke nogen berøringsknapper, overraskende nok, men der er masser af forudindstillede programmer såsom bagning, stegning og dehydrering tilgængelige. Under panelet er der to kromede håndtag, og når du trækker disse mod dig, får du adgang til luftfrituregrydernes madlavningskurve. Hver kurv kan rumme op til 4,75 liter, hvilket giver en samlet kapacitet på 9,5 liter (der er en mindre model med 2×3,8 liter som er lidt billigere og et godt alternativ for dig, der ikke laver mange store måltider).

Hvordan fungerer Ninja Foodi?

Ninja Airfryer’en cirkulerer varm luft omkring din mad, hvilket skaber en lignende effekt som ved dybstegning, bortset fra at du normalt kun behøver at tilføje en spiseskefuld eller deromkring af madolie (hvilket gør den til et godt valg for folk, der gerne vil spare lidt på fedtet). For bedste effekt, så skal man huske at ryste/røre i maden fra tid til anden for at fremme ensartet bruning.

Ninja 400 Airfryeren’s dobbelte madlavningskapacitet handler ikke kun om at smide mad i hver kurv og indstille tid og temperatur manuelt. Den har et par smarte funktioner, der sigter mod at hjælpe dig med at få det bedste ud af dens to kurve, kaldet “SYNC” og “MATCH”.

Hvis du tilbereder to typer mad ved forskellige temperaturer og/eller tider, regner SYNC forskellen ud for dig og sikrer, at begge kurve slutter samtidig. Alternativt, hvis du bare vil tilberede en stor portion af den samme mad, justerer MATCH-knappen automatisk den anden kurv for at matche den første. Det er altså virkelig smart!

Fordele

Ulemper

Ninja AF400EU Airfryer

Hvor nemt er det at bruge Ninja Foodi Dual Zone air fryer?

Berøringsskærmen er nem at bruge med uafhængige “knapper” for hver skuffe. Der er også en synkroniserings- og match-knap, der sikrer, at du kan tilberede den samme mad samtidig eller synkronisere mad, der kræver forskellige tider, temperaturer eller programmer, f.eks. hvis du ønsker at lave kylling i den ene skuffe og grøntsager i en anden. 

Det er en god idé at starte med at læse instruktionsbogen for at forstå de forskellinge indstillinger. Med step by step instruktionerbe falder det hele hurtigt på plads. Udover at være en fantastisk airfryer kan Ninja Foodi Dual Zone også stege, bage, genopvarme, dehydrere og så har den en Max Crisp funktion, der tilbereder mad fra frossent til sprødt på få minutter.

Vi kunne især godt lide, at det var nemt at se, hvilket trin madlavningen var på i hver skuffe med nedtællingsurene, og en biplyd, når maden er klar, gør dig opmærksom på, at det nu er spisetid!

Vægten af Ninja Foodi gjorde, at den føltes meget sikker på bordpladen, og mens vi åbnede og lukkede skufferne for at tjekke maden, bevægede maskinen sig slet ikke, takket være skridsikre “gummifødder”.

Airfryeren stoppede automatisk hver gang, vi åbnede skuffen, og tændte igen, når den blev lukket. Gennem Ninja 400 Airfryer Foodi testen af forskellige funktioner blev airfryeren aldrig mere end svagt varm, hvilket også betød at det føltes ret sikkert at være omkring den.

Madlavningsresultater med Ninja Foodi Airfryer

Nu hvad det hele handler om; Madlavningsresultaterne ved brug af Ninja 400 Airfryer Foodi!

Først lavede vi pomfritter. En klassiker i mange køkkener og vi var begejstrede over resultatet. Vi lavede både tykke og tynde luftstegte pomfritter ved at følge instruktionerne i Ninja Foodi-bogen.

Begge var fremragende; de tykke pomfritter havde en dejlig sprød overflade med en blød midte, imens de tynder fritter blev tilberedt jævnt og ikke tørrede ud, som man ellers ofte oplever med andre airfryers. 

Pomfritter er noget af det lettere at lave. Mere interessant var det at teste Sync-funktionen, for at teste om maden nu også synkroniserer så godt som Ninja Foodi siger. Så vi bragte begge skuffer i spil. I den ene skuffe bad vi Ninja Foodi om at tilberede andebryst ved 180°C i kun 15 minutter med fem minutters hvile før skæring, imens den anden skuffe tilberedte ternede sauté-kartofler, hvor vi erstattede olie med 2 teskefulde smeltet andefedt.

Den færdige and var perfekt tilberedt til medium, og skindet var let sprødt og gyldent, men den virkelige vinder var kartoflerne som vores lille familie på fire elskede og den ret kommer vi helt sikkert til at lave igen.

En anden favorit i familien er grillede pølser, som vi lavede med de tykke pomfritter, som vi også har beskrevet længere op, nu tilberedt ved hjælp af synkroniseringsfunktionen. Pomfritterne tog præcis 24 minutter, og hvor skuffen med pølser startede de sidste 9 minutter. Denne kombination var også et hit med perfekte pølser og pomfritter.

Sådan rengør du din Ninja 400 Airfryer

Vi ved, at de bedste Ninja Foodi Airfryers ikke er billigere, så for at sikre at du får fuld valuta for dine penge, så følg disse råd:

Start ALTID med at sørge for at trække stikket ud af din airfryer og lade den køle af, før du starter med at rengøre den. Start med at fjerne eventuelle større stykker mad og brug en køkkenrulle til at suge de største mængder olier/fedt op.

Nedsænk aldrig hovedenheden af din airfryer (altså den del, du stikker i stikkontakten) i vand. Det er ikke bare farligt, men du ender også med at beskadige airfryeren. 

Sørg for at tage alt ud af airfryeren, så fjern bakker, pander, drypbakker og andre tilbehør. Fyld din køkkenvask med varmt vand og tilsæt opvaskemiddel. Placer alle de aftagelige komponenter i det varme sæbevand og skrub dem forsigtigt. Opvaskemidlet er effektivt til at fjerne fedt. Pas på ikke at anvende skureredskaber, der kan ridse eller på anden måde beskadige dele! En mikrofiberklud eller en blød svamp er begge velegnede til opgaven.

Hvis du har fået noget fastbrændt mad eller fedt inde i din Foodi Airfryer, så få fjernet dette først. Efterfølgende, brug en fugtig mikrofiberklud til at fjerne eventuelle pletter eller rester. Undlad at sprøjte nogen form for rengøringsprodukt direkte ind i Foodi Airfryeren og undgå brugen af en grov svamp, da dette kan forårsage skade på ovnrummets overflade.

Tør ydersiden af din Ninja Foodi af med en fugtig klud. Sæt alle de aftagelige dele tilbage, og nyd det strålende rene resultat!

Kan der være en hel kylling i en Ninja 400 Airfryer?

Du kan have en kylling på op til 2 kg eller op til 1,4 kg pommes frites i hver 4,75 liters skuffe – det betyder, at du nemt kan lave et komplet måltid med en hel kylling og sprøde luftstegte pommes frites, tilberedt i ét apparat og klar til at spise på samme tid! Rigeligt til 3-4 personer.

Ikke den rigtige Airfryer for dig? Se vores store airfryer test, hvor vi har en række andre bud på, hvilken airfryer du kan vælge!

Forbrugertesten.dk er et gratis annoncefinansieret online forbrugermagasin, som har til formål at hjælpe vores læsere med at finde det rette produkt til den rette pris via vejledning og inspiration i værdiskabende artikler.
Udvælgelsen af produkterne sker på baggrund af test, analyser og research, og artiklerne inkluderer produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre læser

Scroll to Top