Forbrugertesten
Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Sammenligning Danske Designlamper

Hvis der er noget, vi rigtig kan prale med i Danmark, så er det vores designlamper, der købes over hele kloden. Om det klassiske designere som Poul Henningsen og Verner Panton eller de nyeste skud på stammen Jonas og Patrick Bolby, vi kan bare noget med lamper i Danmark.

Cudos lampen fra Bolby er for dig, der går efter en unik lampe, du ikke ser i mange stuer.

I denne Forbruger-artikel vil vi ikke kåre en “vinder” som vi gør i så mange andre af vores artikler, men i stedet se på fordelene ved tidløst design og sammenligne det med nyt design. Hvad foretrækker du, tidløse værker eller nyt design? Måske begge dele?!

Danske Design Lamper – Det startede med PH

Danmark har en stolt tradition for design, der strækker sig tilbage til midten af det 20. århundrede. Mange af de mest ikoniske designere og designbevægelser har deres rødder i dette lille nordiske land. Her er nogle af de mest indflydelsesrige faser i den danske designhistorie:

  1. Funktionel minimalisme: I efterkrigstiden voksede den danske designbevægelse frem med fokus på funktionalitet og enkelhed. Møbelarkitekter som Arne Jacobsen og Hans Wegner blev kendt for deres strømlinede og ergonomiske designs.
  2. Organiske former: I 1960’erne eksperimenterede designere som Verner Panton med organiske former og innovative materialer. Panton’s ikoniske “Panton-stolen” blev et symbol på dansk design og blev kendt over hele verden.
  3. Eksperimenter med belysning: Belysning blev et vigtigt element i dansk design. Designeren Poul Henningsen revolutionerede belysningens verden med sin “PH-lampe”, der skabte en behagelig og diffus belysning, men også Verner Panton gik ind i lampemarkedet.
Den klassiske Verner Panton Flowerpot VæglampeKøb den her

Klassiske Designere vs. Nye Talenter – En Sammenligning

I dag ser vi, hvordan den danske designtradition bliver videreført af nye talenter som brødrene Jonas og Patrick Bolby. Her er en sammenligning mellem klassiske designere som Poul Henningsen og Verner Panton og de ukendte nye designere og hvilke overvejelser man kan gøre sig, inden man investere en ny designerlampe. Går man efter et kendt brand eller vil man støtte nye talenter? Ingen svar er rigtige eller forkerte!

Klassiske DesignereNye Talenter – Jonas og Patrick Bolby
Anerkendte mesterværkerFriske og innovative tilgange
Æstetisk appel og historisk værdiModerne og unikke designs
Stærk brandkendelseMulighed for at opdage og støtte nye talenter
Etableret på markedetPotentiale for fremtidig værdistigning
Høj kvalitet og tidløst designUnikke og personlige udtryk
Hvad vælger du? Klassisk eller moderne?

Påskønnelse af Mangfoldighed

Mens klassiske designere stadig værdsættes for deres ikoniske værker, bør vi ikke undervurdere betydningen af at give nye talenter en chance. De nye designere, som Jonas og Patrick Bolby, bringer friskhed og innovative tilgange til det danske designlandskab. Ved at støtte disse nye talenter er vi med til at opretholde en dynamisk og mangfoldig designbranche.

Ønsker du at købe klassiske design-lamper, så finder du dem hos Andlight. Hvis du er på jagt efter nyt dansk design, så er et godt sted at starte hos Bolby Design.

Scroll to Top